THE NEWS – DE NEDERLANDSE REISOPERA

April – Juni 2014

Ik ben voornemens Janneke vaker te vragen als voorstellingsleider bij de Nederlandse Reisopera. Zij is in bezit van een aantal eigenschappen die haar zeer geschikt maken voor deze rol. Zij blijft rustig onder grote drukte, is efficient, vriendelijk maar streng, en kent de opera’s tot in de kleine puntjes (altijd uitmuntend voorbereid). Bovenal gaat zij lastige gesprekken niet uit de weg. Opera is een vak waar passie meestal een grote rol speelt. In de soms turbulente omgeving achter het toneel is Janneke ruim in staat om er voor te zorgen dat het drama blijft waar het hoort: op de buhne.
Nicolas Mansfield, directeur Nederlandse Reisopera

Momenteel werk ik voor de Nederlandse Reisopera als voorstellingsleider/showcaller mee aan de opera The News: ‘een non-fictie opera die gaat over de waan van alle dag en de rol van de media in de 21ste eeuw.  Het is een geraffineerde mix van live muziek en videofragmenten uit internationale nieuwsshows.’

Het wordt een bijzondere productie met het Nederlands Blazers Ensemble, Nora Fischer, LOIRE en JacobTV en het is weer leuk om met het team van de Nederlandse Reisopera, regisseur Xander Straat en lichtontwerper Bas Berensen samen te werken.