Effectief trainen

Ben je al lekker aan het trainen voor die lange koers of droom je van een marathon, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je dit moet aanpakken?

Wil je gaan sporten maar zoek je een schema of motivatie om het vol te houden?

Zowel voor beginners als topsporters is het van belang te weten hoe hard en hoe vaak je het beste kunt sporten. Je persoonlijke hartslagzones zijn hierbij van groot belang: zo is het sporten in hartslagzone D2 (duur of zone 2) de ideale training voor het opbouwen van conditie en balans in je lichaam.
Om in deze zone te kunnen sporten, moet je wel weten bij welke hartslag dit voor jou is, want deze is bij iedereen anders. Door te trainen op de juiste hartslag kun je bovendien snel zien of je beter wordt: als je met dezelfde hartslag sneller gaat lopen boek je vooruitgang!

Wil je op kortere afstanden sneller gaan, dan kun je meer richting je omslagpunt trainen: het moment waarop je lichaam in verzuring gaat, ook wel AT of anaerobic treshold genoemd. 

Kortom: om goed te kunnen trainen zijn het weten van je omslagpunt en hartslagzones heel belangrijk om te weten. Tijdens een inspanningstest kan ik dit voor je meten en je helpen met een persoonlijk trainingsschema op hartslag. Samen kijken we wat voor jou het beste trainingsprogramma is, qua tijdsduur en intensiteit maar ook rekening houdend met je werk, gezin en sociale bezigheden!